Bij Delft Convention Bureau streven we naar het creëren van bijeenkomsten die niet alleen inspireren, maar ook een blijvende impact hebben. Daarom bieden we onze vele nationale en internationale zakelijke bezoekers naast goede faciliteiten, ook diverse verrassende activiteiten die goed tussen sessies door of tijdens het sociale programma georganiseerd kunnen worden. Van prachtige musea, gave workshops, inspirerende boottours tot thematische tech-wandelingen over een van de vele speerpunten van de stad. Hieronder vindt u een aantal voorbeelden. Wij helpen u graag verder! 

 

Johannes Vermeer in 5 stops

Het beroemdste meisje van Delft is natuurlijk het ‘Meisje met de parel’ van de Delftse schilder Johannes Vermeer. De 17e eeuwse meester van het licht heeft zijn hele leven in Delft gewoond en gewerkt. Zijn werk hangt verspreid over de wereld maar alleen in Delft kun je zijn hele oeuvre bewonderen. Hier ontdek je alles over het werk en leven van de wereldberoemde Delftse schilder. Een bijzondere "break" in jouw congres- of eventprogramma!

In 5 stops kom je langs plekken die je niet mag missen tijdens je ontdekkingstocht naar de ‘Sfinx van Delft’.

Er zijn verschillende (historische) wandelingen mogelijk in Delft. Informeer naar de mogelijkheden. 

Vermeer Delft

Workshop Royal Delft

Wilt u zelf ervaren hoe het is om een Delfts Blauw meesterwerk te schilderen? Schrijf u en uw gasten dan - naast de Royal Delft experience - in voor een workshop schilderen. U kunt uw eigen creativiteit kwijt op een tegel (13x13 cm) of een bordje (18 cm doorsnee).

Loopt het richting de Kerst, dan is er ook de mogelijkheid van een kerstbal, een kerstbel of een kerstdruppel. Hoe leuk is het om zelf een aandenken te creëren als herinnering aan een bijzonder event of een geslaagd personeelsuitje!

Er zijn verschillende workshops en tours te boeken bij Royal Delft. 

Website Royal Delft zakelijke events
Tegeltje schilderen delfts blauw

Stap in de voetsporen van Antoni

In 1632 werd Antoni van Leeuwenhoek geboren in Delft, de stad waar hij zijn hele leven heeft gewoond en gewerkt. Al op jonge leeftijd raakte hij geïnteresseerd in sterrenkunde, wiskunde, natuurkunde en scheikunde. Antoni staat bekend om het ontdekken van de meeste tegenwoordig bekende micro-organismen (behalve schimmels en virussen). Deze ontdekte hij door zijn zelf gefabriceerde microscoop die ten grondslag ligt aan de microscopen zoals we ze nu kennen.

Voor events op het gebied van biotechnologie en/of microbiologie zoekt men ter ontspanning vaak een activiteit met een link naar het vakgebied. Met speciaal op maat gemaakte en gegidste tours bezoekt u iconische locaties die verband houden met het leven en werk van Antoni van Leeuwenhoek. Dat kan ook via een van onze vaste stadswandelingen als de gegidste tour geen optie is. Maak er vooral gebruik van want er is veel te ontdekken in Delft.

 

Medaillon Antoni van Leeuwenhoek in Delft

Rondvaart door Delft

Historisch Delft is het beste te ontdekken en te aanschouwen vanaf haar eeuwenoude grachtengordel. Al bijna 50 jaar koersen de schepen van Rondvaart Delft over deze grachten langs historische bezienswaardigheden en onder de eeuwen oude boogbruggen door. Er zijn 4 rondvaartschepen waarvan de fluisterboot “Willem de Zwijger” een van de eerste volledig elektrische rondvaartboot van Nederland is. De schepen zijn van het Delfts- grachtentype. Hierdoor zijn ze geschikt voor alle weersomstandigheden en kunnen ze met een volledig geopend of gesloten glazen dak varen. Wat natuurlijk ook gewoon kan, is boten afmeren voor een locatie en deze gebruiken als breakout room. Hoe inspirerend is dat!

 

Ontdek meer op de website van Rondvaart Delft
Rondvaartboot in Delftse Grachten

Art Centre Delft

De symbiose van kunst en natuur! Hoe mooi is het om tijdens uw event op deze bijzondere venue (Art Centre Delft) in het groen ook te genieten van kunst én natuur.

Het kunst landschapspark LAD is vrij toegankelijk en wordt doorkruist door wandel-, fiets- en ruiterpaden. Kunstenaars uit binnen- en buitenland hebben hun visie op het thema "landschap als geheugen" met verschillende materialen en vanuit verschillende benaderingen uitgebeeld. De rust van de natuur, de panoramische vergezichten zorgen samen met de kunst voor een unieke beleving bij uw events. Alleen de buitenring is te bezichtigen met een rolstoel, de rest van het park is slecht toegankelijk voor rolstoelen.

Naar de website van Land Art Delft
Yurt op landgoed

DOB Academy Serious Games

DOB-Academy biedt offshore energie opleidingen voor professionals. Hun belangrijkste focus ligt op het maken van cursussen. Klanten waarderen hen om hun vermogen om complexe kennis te vertalen in kleine, begrijpelijke stappen. Naast een breed curriculum van offshore energiecursussen, verzorgen zij ook cursussen op maat voor bedrijven.  

Het lab van de DOB-Academy slaat een brug tussen theorie en praktijk. De hands-on cases helpen deelnemers om technische concepten en hun toepassing te begrijpen in een vermakelijke en boeiende omgeving. De meeste cases zijn ontworpen met een dubbele focus: de technische aspecten en de samenwerking tussen de deelnemers. Dit wordt gedaan door spelelementen te creëren die gericht zijn op rollenspellen, het stimuleren van teamwork en het creëren van competitie.  

Bekijk de video om een idee te krijgen.

 

Website DOB Academy
DOB Academy summerschool activiteit